top of page

קרקעות - מבט על: חשיבות, זיהומים ודרכי התמודדות

22 בינואר 2025

ד"ר אורי נחשון

קרקעות כדור הארץ הינן משאב שהולך ונעלם. תהליכי עיור נרחבים ועיבוד קרקעות בחקלאות המודרנית גורמים לפגיעה באיכות, בזמינות, ובפוריות הקרקע. מדי שנה אלפי דונמים של קרקעות מניבות אובדים בעקבות תהליכי המלחה וזיהום, הידוק, בליה וסחף, וירידה בתכולת החומר האורגני של הקרקע. בכדי לאפשר המשך אספקת מזון איכותי ובכמות מספקת לאוכלוסיית כדור הארץ, יש לפתח שיטות חקלאיות שלא יפגעו בתכונות הקרקע ובפוריותה. בהרצאה אציג מושגים בסיסיים במדעי הקרקע, אסביר מדוע כדור הארץ עומד בפני סכנה אמיתית לאיבוד משאבי הקרקע, ונדון על דרכי התמודדות לצמצום הפגיעה של החקלאות המודרנית בקרקעות כדור הארץ.

ד"ר אורי נחשון, נשוי+2, מתגורר בשדה-צבי בצפון הנגב. חוקר בתחום מדעי הקרקע והמים במכון וולקני. תואר ראשון – גאולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון תואר שני ושלישי – הדרולוגיה במכון המים של אוניברסיטת בן-גוריון בשדה בוקר עוסק במחקרים בתחום שימור משאבי הקרקע והמים.

< למשאב הבא
למשאב הקודם >

בידינו | מרכז המורים הארצי לחינוך סביבתי ולקיימות

לוגו בידינו

אתר מרכז המורים בידינו כולל חומרי הוראה מגוונים. כל הקבצים המועלים לאתר נועדו לשימושם של מורים ולהוראה בכיתותיהם. אין לעשות שימוש כלשהו בקבצים אלו לכל מטרה אחרת ובכלל זה שימוש מסחרי, פרסום באתר אחר (למעט אתר בית הספר בו מלמד המורה), העמדה לרשות הציבור או הפצה בדרך אחרת כלשהי של קבצים אלו ללא אישור ממרכז בידינו.

מרכז המורים מופעל על ידי הפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה בטכניון. עבור משרד החינוך במסגרת מכרז מס' 22/11.2020: הקמה והפעלה של מרכזי המורים הארציים.

להצטרפות לרשימת התפוצה של המרכז        להצטרפות לדף הפייסבוק של המרכז        להצטרפות לקבוצות הווטסאפ "מורים מלמדים שינויי אקלים" 

לפנייה ישירה: beyadeinu@technion.ac.il

  • Facebook
  • YouTube

©2022 בידינו - מרכז המורים הארצי לחינוך סביבתי ולקיימות

bottom of page